کتاب «رمزگشایی از قاتل خاموش» در بجنورد چاپ شد

به همت انتشارات زبان علم در خراسان شمالی؛

کتاب «رمزگشایی از قاتل خاموش» در بجنورد چاپ شد

خراسان شمالی- به همت انتشارات زبان علم کتاب «رمزگشایی از قاتل خاموش» با موضوع بیماری ایدز در بجنورد منتشر و روانه بازار کتاب شد.

حمید خسروی، مدیر انتشارات زبان علم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بجنورد بیان کرد: کتاب رمزگشایی از قاتل خاموش به قلم دو نویسنده بجنوردی به رشته تحریر درآمده است.

وی افزود: سمانه محمدابراهیم زاده و بهداد اسدالله‌زاده دو نویسنده این کتاب هستند که در شهریورماه موفق به چاپ این کتاب شده‌اند.

خسروی عنوان کرد: کتاب رمزگشایی از قاتل خاموش در ۱۵۴ صفحه در قطع وزیری منتشر شده است.

وی تصریح کرد: کتاب رمزگشایی از قاتل خاموش ایدز، ناشی از ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV)، همچنان به عنوان یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های سلامت عمومی در عصر حاضر، جوامع را در سراسر جهان تهدید می‌کند.

خسروی تاکید کرد: فقدان درمان قطعی و ظهور مقاومت دارویی، نیاز به راه‌حل‌های نوآورانه را بیش از پیش آشکار می‌سازد.

وی بیان کرد: این کتاب با تمرکز بر طراحی و توسعه مهارکننده‌های پروتئاز HIV جدید و موثرتر با سمیت کمتر، به دنبال ارائه گامی مهم در جهت غلبه بر این بیماری هولناک است. در این راستا، از روش‌های نوین مدلسازی مولکولی و QSAR (رابطه کمی ساختار-فعالیت) برای بررسی و پیش‌بینی فعالیت بیولوژیکی ترکیبات مهارکننده پروتئاز HIV استفاده شده است.

خسروی گفت: این دستاورد نه تنها امید به درمان قطعی ایدز را در آینده نزدیک زنده نگه می‌دارد، بلکه می‌تواند منجر به ارتقای سطح سلامت جوامع در سطوح ملی، اجتماعی، خانوادگی و فردی شود.

خسروی با اشاره به اینکه در این کتاب، ابتدا اپیدمی جهانی ایدز، ویروس HIV و مکانیسم بیماری‌زایی آن مورد بررسی قرار گرفته، سپس به معرفی داروهای ضد ویروسی، به ویژه مهارکننده‌های پروتئاز HIV و مکانیسم عملکرد آنها پرداخته شده است، گفت: در ادامه، اصول و روش‌های مدلسازی مولکولی و QSAR و نمونه موردی از ترکیبات مهارکننده پروتئاز HIV با استفاده از مدلسازی مولکولی و QSAR شرح داده شده است. این کتاب برای دانشجویان و پژوهشگران در رشته‌های داروسازی، شیمی، بیوشیمی، علوم پایه پزشکی و سایر رشته‌های مرتبط مفید خواهد بود.

وی بیان کرد: این کتاب می‌تواند برای متخصصان در زمینه طراحی و توسعه داروهای ضدویروسی ایدز نیز سودمند باشد.