کلینیکی برای خواندن!

ایبنا گزارش می‌دهد؛

کلینیکی برای خواندن!

زنجان_ شاید اگر برای اولین بار این کلمه به گوشمان برسد کمی خام باشد اما واقعیت دارد، اینجا در قلب شهر زنجان کلینیک خواندن ساخته شده است، درست مثل همه کلینیک‌های دیگر؛ اما خواندنی و دیدنی است.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): داستان از یک ساختمان قدیمی در مرکزی‎‌ترین نقطه شهر زنجان شروع می‌شود، یک ساختمان قدیمی که به گفته اهالی از سال ۱۳۴۶ توسط شخصی نام ابراهیم همتیان برای مطالعه در واقع قرائت‌خانه ساخته شده است.

درست روبه‌روی مخابرات فعلی که به علت قدیمی بودن ساختمان در سال ۱۳۹۸ بازسازی آن شروع شد و در نمای آن تغییراتی ایجاد شد، اما به علت نوستالژی و خاص بودن داخل مجموعه اتفاقی در آن رخ نداد.

اما داستان به اینجا ختم نمی‌شود، همه این کارها انجام شد تا یک فضای متفاوتی برای مطالعه ایجاد شود، فضایی متفاوت از نوع کلینیک خواندن!

شاید اگر برای اولین بار این کلمه به گوشمان برسد کمی خام باشد اما واقعیت دارد، اینجا در قلب شهر زنجان کلینیک خواندن ساخته شده است، درست مثل همه کلینک‌های دیگر؛ اما خواندنی و دیدنی است.

اتاق مشاوره انفرادی، ویزیت و مشاوره تخصصی، کارگاه‌های آموزشی، کتاب‌درمانی و کتاب‌خوانی گروهی، فضای کار اشتراکی و اتاق بازی فقط بخشی از این کلینیک است.

کلینیک خواندن محدودیت سنی برای پذیرش ندارد

به گفته محمد رضاخانی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان زنجان به مثابه یک درمانگاه است که همه اتفاقات خوب در آن رخ می‌دهد تا افراد تشویق شوند بخوانند.

وی افزود: در این کلینیک خدمات متعددی از جمله شامل ویزیت و مشاوره تخصصی، ارائه سیرهای مطالعاتی برای گروه‌های سنی مختلف، کتاب‌درمانی، مطالعه گروهی، درمانگری اختلالات یادگیری و خواندن ارائه می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان زنجان دیگر خدمات این کلینیک را ارائه مشاوره و برنامه‌ریزی‌های تحصیلی، کارگاه‌هایی برای آموزش روش‌ها و مهارت‌های مطالعه اعلام کرد و گفت: کتابخوانی و تبدیل خواندن به یک لذت (قصه‌گویی، مطالعه کتاب‌های تصویری، یوریتمی، تفسیر شعر، مونته سوری، بلندخوانی، کلاژ، خواندن خلاق و…) نیز از دیگر خدماتی است که در این مرکز ارائه می‌شود.

کلینیکی برای خواندن!

وی با اشاره به اینکه کلینیک تخصصی خواندن در پذیرش علاقه‌‎مندان محدودیت سنی ندارد، گفت: برنامه‌ها طوری چیده شده است که همه گروه‌های سنی بتوانند از آن نهایت استفاده را ببرند.

وی با بیان اینکه کلینیک خواندن با هزینه‌های کمتری به نسبت مراکز مشاوره دیگر خدمات ارائه می‌دهد، افزود: با توجه به اینکه امروزه شاهد تزریق حجم عظیمی از اطلاعات به ویژه در فضای مجازی هستیم، بنابراین افرادی که در این شرایط مشکل برای خواندن داشته و از آن لذت نبرند، قطعاً مطالعه را کنار خواهند گذاشت؛ اما فعالیت این کلینیک و آموزش خواندن این مشکلات را حل خواهد کرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان زنجان ادامه داد: پیامد ناتوانی در خواندن، بسیار عمیق‌تر از محروم ماندن از لذت‌های سرشتی خواندن است.

حضور مشاور در کلینیک خواندن زنجان

یک مسئول در اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان زنجان نیز با اشاره به اینکه کلینیک خواندن به دنبال حل مشکلات این حوزه است، اضافه کرد: با گسترش فضای مجازی میزان مطالعه در جامعه کم شده و همین امر موجب شده است که کودکان و نوجوانان با مشکل خوانش بزرگ شوند.

یاسمن رحیمی نیکو با اشاره به اینکه مشکلات عدیده‌ای در خواندن و مطالعه کودکان وجود دارد، گفت: همین مشکلات موجب می‌شود که افراد از خواندن لذت نبرند.

وی با اشاره به اینکه کلینیک خوانده به دنبال آموزش این موارد به افراد است، اضافه کرد: سعی شده در این مرکز با برگزاری کارگاه، جلسات و آموزش‌ها مشکلات در حوزه مطالعه حل شود.

رحیمی نیکو با بیان اینکه تمرکز بر شنیدن به لحاظ درک موضوع و شیوه‌های درست خواندن و نوشتن نیز از دیگر مسائلی است که در این مرکز آموزش داده می‌شود، افزود: برای این موضوع از حضور یک مشاور متخصص در این حوزه استفاده شده است.