گذری بر یک کافه کتاب جدید در مشهد؛
«آبگینه»؛ لذت مطالعه در خانه قدیمی وسط شلوغیهای شهر
خراسانرضوی- کافه کتاب آبگینه در دل خیابانهای پرترافیک و شلوغ مشهد و وسط ساختمانهای پرتعداد پزشکان، داروخانهها و مراکز درمانی متولد شده است.
سرویس استانهای خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): خانهای قدیمی با سقف شیروانی و نمای آجری درست در میان شلوغیها، ترافیک و هیاهوی ساختمانهای چندطبقه و بلندمرتبه پزشکان، داروخانهها و مراکز درمانی خیابانهای عدالت، عارف، محتشمی و دادگر بلوار احمدآباد مشهد قرار دارد. خانهای که قدمت آن به ۸۰ سال پیش میرسد و با همت علاقمندان به بناهای قدیمی، مرمت و به تازگی تبدیل به کافه کتاب با عنوان «آبگینه» شده است، تا علاوه بر زنده کردن خاطرات خوش گذشته پیوندی برای دوستداران کتاب نیز باشد.
در همان ابتدای ورود به کافه کتاب آبگینه اولین چیزی که نظر بازدیدکننده را جلب میکند، حیاط باصفای خانه است، حیاطی که به زیبایی با یک طاق ورودی آجرچین شروع میشود و در ادامه با فضاهای دنجی که در هر گوشه از حیاط در نظر گرفته شده مانند آتشکده، آلاچیق و …، لذت و آرامش را برای مخاطب به ارمغان میآورد. اصل بنای خانه از یک طبقه به همراه زیرزمین تشکیل شده است. شاید نقطه عطف این خانه قدیمی را بتوان تِراس زیبای آن دانست تراسی که مورد توجه بسیاری از بازدیدکنندگان است، آن دسته از افرادی که دلشان میخواهد نوشیدنی خود را بر روی بالکن با تماشای فضای سرسبز حیاط صرف کنند. فرقی نمیکند در طبقه بالا یا زیرزمین قدم بگذارید در تمام این فضاها بر روی طاقچههای اتاقها کتاب چیده شده است، همچنین در سالن ورودی طبقه بالا یک کتابخانه هم به چشم میخورد.
محمد دولابیان، یکی از مدیران کافه کتاب آبگینه در مورد شکلگیری این کافه به خبرنگار ایبنا گفت: علاقهمند به خانههای قدیمی هستم، خودم در خانهای در همین سبک و سیاق بزرگ شدهام، دلم میخواست با حفظ این خانهها هم خاطرات خوش افراد میانسال و سالمند را زنده کنم و هم این خانهها را به جوانان امروز معرفی کنم.
وی متراژ بنای خانه را ۴۰۰ متر برشمرد و افزود: از طرفی علاقه زیادی به مطالعه دارم و از خواندن کتاب لذت میبرم پس تصمیم گرفتم با اجاره یک خانه قدیمی و تبدیل آن به کافه، کتابها را هم به این مجموعه بیاورم تا افرادی که برای استراحت و فراغت از کار به اینجا میآیند با دیدن کتابها، تشویق به مطالعه شوند.
دولابیان ادامه داد: در طبقه اول یک اتاق بزرگ به عنوان اتاق جلسات و یک اتاق کوچکتر برای اتاق کار در نظر گرفته شده است، زیرزمین نیز دارای بخشی برای نشستن و استفاده از کتابهای مجموعه و بخش دیگری با عنوان سرداب است که در گذشته آب انبار خانه بوده است.
وی توضیح داد: حدود ۱۵۰ جلد کتاب با محتوای رمان، اشعار، دیوان، روانشناسی، تاریخی و … در کافه کتاب آبگینه وجود دارد که بیشتر این کتابها متعلق به خودم بوده و به صورت امانت در این مجموعه گذاشته شده است، برخی از این کتابها هم از سوی علاقهمندان به صورت امانت در کافه کتاب آبگینه برای مطالعه بازدیدکنندگان گذاشته شده است.
مدیر کافه کتاب آبگینه گفت: از تماشای افرادی که در این مجموعه کتاب میخوانند لذت میبرم، به تازگی جوانانی را میبینم که همراه خودشان کتاب میآورند تا برای دوستانشان بخوانند و یا حتی در خلوت خود و در کنار نوشیدن یک فنجان قهوه تورقی داشته باشند.
وی با بیان اینکه کافه کتاب آبگینه از تیر ماه امسال بعد از شش ماه مرمت بنا کارش را شروع کرد تا در میان رفتوآمد بیماران و همراهان آنها به مطب پزشکان مکان دنجی برای مخاطبان خود باشد، گفت: البته مخاطبان ما فقط همراهان بیماران نیستند؛ این خانه به دلیل زنده کردن حس خوشایند زندگی در خانههای قدیمی توانسته بازدیدکنندههای مختلفی را به سمت خود جلب کند، به طوری که در همین مدت کوتاهی که از فعالیت آن میگذرد جلسات حافظخوانی، بوستانخوانی و محافل شعر و ادبی در آن برگزار شده است.
به گزارش ایبنا؛ کافه کتاب آبگینه در خیابان احمدآباد، کوچه عدالت یک واقع شده و از ساعت ۸ تا ۲۳ میزبان علاقهمندان است.