
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین افتتاح نمایشگاه کتاب تهران:
جان تمدنها به کتاب وابسته است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین افتتاح سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: تمدن هم کالبد دارد و هم جان، جان تمدنها به حوزه کتاب وابسته است. باید باور داشته باشیم، جامعه جز با کتاب قدرت ماندگاری پیدا نمیکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین افتتاح سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس فرهنگ عراق افتتاح شد.
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین افتتاحیه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران گفت: درباره جایگاه کتاب صحبتهای زیادی شده است اما بهترین سخن را رهبر انقلاب فرمودهاند، همان جا که میفرمایند: «کتاب مبدا و عصاره تمدن سازی است» این جمله بهترین تعریف از کتاب است. اگر به تمدنهای بشری نگاه کنیم، این موضوع به خوبی نمایان است.
وی ادامه داد: تمدن یونان، تمدن چین، تمدن هند و.. همه بر بستر کتاب حرکت کرده و جلو آمده است و نظایر آن را میتوان در آثار و کتابهای هر یک از این تمدنها مشاهده کرد.
صالحی با بیان اینکه درباره تمدن ایران پس از اسلام هم همین است، ادامه داد: اگر شاهنامه خلق نمیشد، بین ایران پیش از اسلام و ایران پس از اسلام نیز پیوند برقرار نمیشد و ما درگیر بین ایران پیش از اسلام و ایران پس از اسلام بودیم. شاهنامه این قدرت را داد تا ایرانیان هم به تاریخ قبل از خود اقتدا کنند و هم به تاریخ ایران پس از اسلام و ما درگیر و دار اختلاف بین ایران قبل از اسلام و پس از اسلام نیافتیم.
صالحی افزود: تمدن هم کالبد دارد و هم جان، جان تمدنها به حوزه کتاب وابسته است. باید باور داشته باشیم، جامعه جز با کتاب قدرت ماندگاری پیدا نمیکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با طرح این موضوع که دغدغه کتاب، دغدغه توسعه اجتماعی است، گفت: اگر میخواهیم توسعه اجتماعی رخ دهد، احتیاج به تولید کتاب خوب و مصرف کتاب خوب داریم معتقدم نمایشگاه فرصتی بر ای پرداختن به این دغدغه است.
وی همچنین بیان کرد: نمایشگاه کتاب ایران یک باشگاه بزرگ اجتماعی است،؛ نیاز داریم که باشگاههای موجود را حفظ کرده و باشگاههای جدیای خلق کنیم. ایران امروز نیاز به همگرایی و همراهی دارد، هرچه بیشتر این همگرایی را نشان دهیم راه ایران را هموارتر کردهایم. اگر توسعه ایران را میخواهیم باید به کتاب بیشتر فکر کنیم و در راه توسعه این این فرهنگ در ایران بیشتر تلاش کنیم.
در ادامه محسن جوادی، رئیس نمایشگاه کتاب تهران در سخنانی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب نه فقط ویترین صنعت نشر بلکه آینه افقهای بین المللی ماست، گفت: ۱۵۰۰ ناشر از تهران و ۸۰۰ ناشر از شهرستان ها در این دوره نمایشگاه حضور دارند، که به عرضه ۲۷۰ هزار عنوان کتاب میپردازند. از میان این ۳۷۰ هزار عنوان. ۶۵ هزار عنوان چاپ سال ۱۴۰۳ است که این رقم نشاندهنده حیات پُرتحرک نشر ایران است.
جوادی با اشاره به رویکرد کلیدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در واگذاری امور اجرایی به صنوف نشر برای تقویت مشارکت، گفت: در بخش بینالملل نیز شاهد حضور بیش از ۵۰ ناشر خارجی و حضور رسمی کشور عراق به عنوان مهمان ویژه هستیم.
رئیس سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب همچنین به برگزاری فلوشیپ تهران در حاشیه نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت: در فلوشیپ تلاش کردیم تا ارتباط ناشران با بازار کتاب جهان را فراهم کنیم.
جوادی همچنین از افزایش ۲۵ درصدی مجموعه یارانهها خبر داد و گفت: خوشبختانه تاکنون ۶۰ هزار دانشجو برای دریافت بن ثبتنام کردند، همچنین بیش از ۲ هزار درخواست برای فعالیتهای فرهنگی داشتیم که بخش قابل توجهی ازین برنامهها طی ایام نمایشگاه اجرا میشود.
ادامه دارد…