
جمال رحمتی، طراح و کاریکاتوریست مطبوعاتی در گفتوگو با ایبنا؛
امروز «وطن» فصل مشترک ما ایرانیان است
جمال رحمتی، کاریکاتوریست معتقد است امروز مانند اعضای یک خانواده هستیم و باید حواسمان به حفظ این خانواده باشد؛ در عین حال چیزی به اسم «وطن» میان همه ما مشترک است.
سرویس هنر خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ جمال رحمتی، طراح و کاریکاتوریست مطبوعاتی درباره وظیفه هنرمندان در شرایط کنونی کشور به خبرنگار ایبنا گفت: به نظرم نوع نگاه و برخورد هر کسی به شرایط کنونی کشور با توجه به جهانبینی او میتواند متفاوت باشد ولی به نظرم در این شرایط باید به فصل مشترک آدمها پرداخت؛ واقعیت این است که جامعه ما چند سال پرتنش داشته و در این سالهای پرتنش یک فضای دو قطبی ایجاد شده بود ولی درد و مشکل مشترک آدمها را به هم نزدیک میکند.
وی افزود: فکر میکنم در هر کشوری در دنیا اگر جنگ اتفاق بیفتد در درجه اول وظیفه انسانها این است که کنار هم باشند و حواسشان به یکدیگر باشد؛ بحث همدلی و عشق ورزیدن به انسانها در این شرایط پررنگتر میشود.
رحمتی با اشاره به اهمیت همدلی در این شرایط گفت: در حال حاضر همه ما مانند اعضای یک خانواده هستیم و باید حواسمان به حفظ این خانواده باشد؛ باید کمک کنیم آدمها خود را در این شرایط نبازند و اوضاع را کنترل کنند و به خود مسلط باشند. در عین حال چیزی به اسم «وطن» بین همه ما مشترک است.
این کاریکاتوریست ادامه داد: فارغ از ساختار سیاسی در همه جای دنیا تمامیت ارضی محترم است و بحث تعدی به آن هم تکلیفش مشخص است.امروز چیز مشترکی به نام ایران فارغ از گرایشهای فکری و سیاسی وجود دارد و در نهایت ما یک خانوادهایم. امروز میفهمیم که برخورد خودی و ناخودی کردن آدمها چقدر اشتباه بوده است. چیزی که ما سالها با دلسوزی در آثارمان گفتیم و آوردیم اما به آن توجهی نشد.
وی درباره راهکارهای حفظ روحیه در این شرایط گفت: کانون خانواده مسئلهای مهم است و آدمها را باید تشویق کرد در این شرایط بیشتر کنار هم باشند و حواسشان به هم باشد چون ما بیشترین دلگرمی را از خانواده و اطرافیانمان میگیریم. چیزی که این چند روز شاهد بودم این بود که آدمها بیشتر با هم تماس میگیرند و حال یکدیگر را میپرسند؛ این برای من جذاب و جالب است. به نظر من حفظ کانون خانواده و دایره دوستان، بزرگترین دلگرمی در این شرایط برای ماست؛ چیز دیگری نمیتواند تاثیری به اندازه خانواده و دوستان داشته باشد.
این کاریکاتوریست درباره دو طرح آخر خود با موضوع ایران توضیح داد: به دلیل اینکه کانون اتفاقات تهران است، قلبهای زیادی دور ایران چیدم که نشانه دوست داشتن کشورمان است و در عین حال یکی از این قلبها به سمت تهران که کانون اتفاقات است در حرکت است. این طرح در راستای همان موضوع فصل مشترک ما ایرانیان است. همچنین در طرح دیگرم نقشه ایران را میان چند درخت سرو داریم؛ سرو به معنای ایستادگی است و برخی از درختان بخشهایی از وجودشان نیست ولی شکل ایران بدون تغییر باقی مانده است. این طرح نمادین است به نشانه اینکه تمامیت ارضی کشورمان باید حفظ شود و کبوتری همراه شاخه زیتون آرزوی صلح برای این مملکت دارد.