
به مناسبت روز سعدی؛
مجموعه برنامههای بزرگداشت سعدی در خراسان شمالی برگزار میشود
خراسان شمالی- همزمان با اول اردیبهشت، روز بزرگداشت سعدی، سرزمین گنجینههای فرهنگها میزبان برگزاری متنوعی از برنامههای ادبی، علمی، فرهنگی، هنری و آموزشی با هدف معرفی بیشتر شخصیت سعدی به نسل جوان و ترویج آموزههای اخلاقی این شاعر بزرگ خواهد بود.
مهدی آریان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بجنورد گفت: اول اردیبهشت ماه، روز بزرگداشت سعدی، فرصت مناسبی برای معرفی بیشتر این شخصیت برجسته ادبی به جامعه است که در همین راستا سرزمین گنجینه فرهنگها میزبان برگزاری مجموعهای گسترده از برنامههای فرهنگی و هنری در این استان است.
وی با اشاره به جایگاه ویژه سعدی در تاریخ ادب فارسی گفت: سعدی یکی از بزرگترین شاعران ایرانزمین است که با آثار خود نهتنها در عرصه ادب فارسی بلکه در عرصه اخلاق و تربیت اجتماعی نیز نقشی کلیدی ایفا کرده بلکه آثار سعدی در قرون گذشته تا امروز، همچنان در میان مردم ایران و جهان شناخته شده و بهعنوان یک منبع غنی از حکمت و اخلاق مورد استفاده قرار میگیرد.
آریان با بیان اینکه پرداختن به شخصیت و آثار سعدی برای نسل امروز بسیار ضروری است، افزود: این شاعر بزرگ با آثاری همچون گلستان و بوستان نهتنها در حوزه شعر و ادب، بلکه در آموزش اخلاق، تربیت انسانهای متعهد و مسئول، نقشی تأثیرگذار داشته و امروز بیش از هر زمانی نیاز داریم تا مفاهیم ارزشمند سعدی را به نسلهای جوان منتقل کنیم تا آنها نیز از آموزههای سعدی بهرهمند شوند.
وی همچنین توضیح داد: برای بزرگداشت این شاعر، برنامههایی با همکاری و مشارکت فعالان فرهنگی و هنری استان برگزار میشود که در آنها از جوانان و نوجوانان دعوت شده تا با آثار سعدی بیشتر آشنا شوند.
برگزاری محافل علمی و ادبی در شهرستانها
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی از برگزاری محافل علمی و ادبی در شهرستانهای مختلف استان خبر داد و گفت: در این محافل، سعدیشناسان، شعرای محلی و علاقهمندان به ادبیات فارسی حضور خواهند داشت تا در خصوص زندگی و آثار سعدی بحث و تبادل نظر کنند. این محافل فرصتی است تا اهل ادب استان خراسان شمالی بتوانند در فضای علمی و فرهنگی بهویژه در حوزههای شعر و ادب فارسی، بیشتر با سعدی آشنا شوند.
همنویسی خوشنویسان با آثار سعدی
وی گفت: یکی از برنامههای ویژهای که برای روز بزرگداشت سعدی در نظر گرفته شده، همنویسی خوشنویسان با مضامین و اشعار برجسته سعدی است.
آریان بیان کرد: این برنامه بهویژه با مشارکت خوشنویسان استانی برگزار خواهد شد و در آنها آثار سعدی با قلمهای زیبا و هنر خوشنویسی به نمایش گذاشته میشود. این فعالیت، هم از نظر هنری و هم از نظر ادبی ارزشمند است و میتواند علاقهمندان به هنرهای تجسمی و ادبی را با یکدیگر پیوند دهد.
برگزاری زنگ سعدی در مدارس
وی از برگزاری زنگ سعدی در مدارس بهعنوان یکی دیگر از فعالیتهای فرهنگی خبر داد و تصریح کرد: این برنامه با هدف آشنایی دانشآموزان با آثار و شخصیت سعدی و آشنایی آنها با حکمتهای این شاعر بزرگ برگزار میشود و در این برنامه، دانشآموزان با آثار سعدی آشنا میشوند و درباره ویژگیهای اخلاقی و اجتماعی مطرح شده در آثار سعدی، بحث و تبادل نظر میشود.
مسابقات فرهنگی با محوریت سعدی
آریان همچنین با اشاره به برگزاری مسابقات فرهنگی با موضوع آثار سعدی افزود: این مسابقات بهطور خاص با تمرکز بر اشعار و آموزههای سعدی برگزار میشود و شرکتکنندگان میتوانند با ارائه آثار خود در زمینههای مختلف، از جمله نویسندگی، شعرخوانی و هنرهای تجسمی، نشان دهند که چه اندازه با آثار این شاعر بزرگ آشنایی دارند.
تشکیل ستاد بزرگداشت مفاخر ملی ایران
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی ضمن با اهمیت دانستن انس نسل جوان با آثار سعدی گفت: ما باید تلاش کنیم تا نسل امروز را با آثار سعدی آشنا و از این طریق زمینههای رشد فرهنگی و اخلاقی در جامعه را فراهم کنیم زیرا برگزاری چنین برنامههایی گامی در جهت ترویج فرهنگ کتابخوانی و اخلاقمحوری است و امیدواریم این فعالیتها در ایجاد یک فضای فرهنگی پویا و اخلاقی مؤثر باشد و برای تشکیل ستاد بزرگداشت مفاخر ملی در ستاد تلاش خواهیم کرد.
آریان گفت: تمام این برنامهها بهویژه برای نوجوانان و جوانان طراحی شده است تا آنها بتوانند آموزههای اخلاقی سعدی را در زندگی خود پیادهسازی کنند و در راستای رشد شخصیت فردی و اجتماعی خود گام بردارند.